Τέσσερις βασικοί λόγοι που έχετε φαγούρα στο κεφάλι σας!

Αν έχετε πιάσει τον εαυτό σας να ξύνεται πιο έντονα τώρα τελευταία στην περιοχή του τριχωτού της κεφαλής, τότε θα ήταν σώφρον να ξέρετε τις αιτίες που σας συμβαίνει αυτό, προκειμένου να ακολουθήσετε την ενδεδειγμένη μέθοδο θεραπείας, για να ανακουφιστείτε.

Το πρόβλημα επιδεινώνεται με το ξύσιμο αφού δημιουργείται δερματικός ερεθισμός, ο οποίος μπορεί να τραυματίσει ή να επιμολύνει το δέρμα.

Δείτε τους βασικούς λόγους για τους οποίους σας «τρώει» το κεφάλι σας:

Βαφή μαλλιών

Αν κάθε φορά που βάφετε τα μαλλιά σας παρατηρείτε κοκκινίλες ή έγκαυμα στο τριχωτό της κεφαλής, που συνοδεύεται από έντονη φαγούρα, τότε είναι πιθανό αυτό να οφείλεται σε δερματίτιδα, δηλαδή σε κάποια αντίδραση του οργανισμού σας σε κάποιο από τα χημικά στην βαφή. Απευθυνθείτε στο δερματολόγο σας και αλλάξτε τη βαφή που χρησιμοποιείτε.


Πιτυρίδα

Η πιτυρίδα στο τριχωτό τς κεφαλής είναι μια ενοχλητική κατάσταση, η οποία προκαλεί με την σειρά της έντονο κνησμό. Για να ανακουφιστείτε χρησιμοποιείστε ειδικά σαμπουάν και αν το πρόβλημα επιμένει απευθυνθείτε στον ειδικό γιατρό.


Λιπαρά μαλλιά

Η λιπαρότητα στο δέρμα μπορεί επίσης να προκαλέσει έντονη φαγούρα στο κεφάλι. Όπως και με την πιτυρίδα, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν εξειδικευμένα σαμπουάν που μπορούν να σας βοηθήσουν να περιορίσετε την λιπαρότητα στα μαλλιά σας. Εντούτοις, είναι πάντοτε σώφρον να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.


Άγχος

Αν δεν συντρέχει κανένας άλλος λόγος από τους προαναφερθέντες, μπορεί το επίμονο ξύσιμο να οφείλεται σε αυξημένο άγχος, μέχρι ενός σημείου φυσικά. Έχει διαπιστωθεί ότι πολλοί άνθρωποι, όταν βιώνουν έντονο άγχος και στρες, ξεσπούν και ξύνουν πεισματικά το κεφάλι τους. Δεν είναι σπάνιες οι φορές, που η περιοχή τραυματίζεται και ματώνει. Η κατάσταση αυτή επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί άμεσα από γιατρό ώστε να υπάρξει η κατάλληλη θεραπεία.


Καλό είναι να είμαστε υπεύθυνοι με τον εαυτό μας και να πραγματοποιούμε τις ανάγκες που μας εκδηλώνει το σώμα μας με κάθε τρόπο.. Εύχομαι αυτό το post να σας βοήθησε! Περιμένω τα μηνύματα σας μέχρι το επόμενο post ❤️

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να κάνω ισιωτική κερατίνη στα μαλλιά μου;

Καταπολεμήστε την κατακράτηση υγρών και μειώστε το βάρος σας

Η Καλλυντική Φροντίδα Απαραίτητη στη Γυναίκα!