Μασκες, μάσκες, μάσκες...N°1

Η φύση διαθέτει τόσα πολλά υλικά που μπορούν να κάνουν θαύματα στην επιδερμίδα. Εκμεταλλευτείτε τις ευεργετικές τους ιδιότητες και δημιουργήστε υπέροχες φυσικές μάσκες για τέλεια επιδερμίδα.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα και θαυματουργά υλικά για την δημιουργία μασκών ομορφιάς είναι το μέλι. Υπάρχει σε κάθε σπίτι και έχει αντιβακτηριδιακά, ενυδατικά, καταπραϋντικά και αναζωογονητικά αποτελέσματα. Ο φυσικός αυτός θησαυρός πέρα από υπέροχη γεύση είναι πλούσιος σε βιταμίνες και μέταλλα.

Δείτε στη συνέχεια ορισμένες εξαιρετικές φυσικές μάσκες για τέλεια επιδερμίδα με απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι και ετοιμάστε τις εύκολα ακολουθώντας την συνταγή.

1. Μάσκα για λαμπερό δέρμα
•Πρόκειται για μια από τις χειροποίητες φυσικές μάσκες για τέλεια επιδερμίδα που ενυδατώνει σε βάθος, αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος, βοηθά στην καταπολέμηση των ρυτίδων και προσφέρει στην επιδερμίδα πολύ σημαντικές βιταμίνες και αμινοξέα. Η συνταγή αυτή θα σας χαρίσει ΣΟΥΠΕΡ ενυδάτωση! Αναμείξτε 2 κουταλιές της σούπας μέλι και 2 κουταλιές της σούπας γάλα. Ανακατέψτε το μείγμα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και έπειτα εφαρμόστε το στο πρόσωπο σας με έναν στρογγυλό ή τετράγωνο δίσκο από βαμβάκι. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 10 λεπτά και ξεπλυθείτε με άφθονο νερό.
Στη συνέχεια μπορείτε να εφαρμοσετε κρέμα ημέρας της αρεσκείας σας.

•Η συγκεκριμένη μάσκα θρέφει και ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα.Αναμείξτε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα αλόης. Αν το δέρμα σας τείνει να ξεφλουδίζει, προσθέστε στο μείγμα μερικές σταγόνες ελαιόλαδο. Απλωστε με τον ίδιο τρόπο και αφήστε την να δράσει για 10' και ξεπλυθειτε με άφθονο νερό. Επίσης μπορείτε να εφαρμόσετε μια κρέμα ημέρας της αρεσκείας σας.
2. Μάσκα για καθαρό πρόσωπο χωρίς σημάδια

•Δημιουργήστε μόνη σας μια φυσική μάσκα που ομαλοποιεί την δράση των σμηγματογόνων αδένων, έχει αντιβακτηριδιακες ιδιότητες και βελτιώνει την επιδερμίδα σας.Απλά αναμείξτε κανέλα και μέλι σε αναλογία 1:1 και μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα εφαρμόστε το τοπικά στις περιοχές που υπάρχουν φλεγμονές. Στη συνέχεια μπορείτε να εφαρμόσετε μια κρέμα ημέρας της αρεσκείας σας.

•Φτιάξτε μια από τις DIY μάσκες για τέλεια επιδερμίδα που απομακρύνει τα σπυράκια, σμικρύνει τους πόρους, προσφέρει λεύκανση και ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα.

Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να στύψετε μισό λεμόνι και να αναμείξετε τον χυμό του με 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι. Στη συνέχεια εφαρμόστε το ομογενές αυτό μείγμα σε καθαρό και στεγνό δέρμα. Αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά και ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό.Στη συνέχεια μπορείτε να εφαρμόσετε μια κρέμα ημέρας της αρεσκείας σας. Επαναλάβετε την μάσκα αυτή 1-2 φορές την εβδομάδα.

•Με αυτή την μάσκα μπορείτε να μειώσετε αρκετά την ερυθρότητα, να φέρετε την φλεγμονή, δηλαδή τα σπυράκια, στην επιφάνεια του δέρματος και να την θεραπεύσετε πιο γρήγορα.

Για να φτιάξετε την σπιτική κρέμα καταπολέμησης της ακμής, ξεκινήστε θρυμματίζοντας 2 ασπιρίνες μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέστε στην σκόνη 4-5 σταγόνες χυμό λεμονιού και λίγο μέλι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα, εφαρμόστε την στις προβληματικές περιοχές και αφήστε την να δράσει καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Κατά προτίμηση καλύψτε την μάσκα με επίδεσμο.Το πρωί που θα ξυπνήσετε θα δείτε τα ευεργετικά της αποτελέσματα.

3. Κάντε βαθύ καθαρισμό προσώπου με ένα φυσικό γαλάκτωμα
Αρχικά λιώστε σε μπεν μαρί 2 κουταλιές του γλυκού μέλι. Έπειτα, προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι και ανακατέψτε μέχρι να πάρετε ένα ομογενές μείγμα. Με αυτό τον απλό τρόπο δημιουργείτε ένα φυσικό και ευεργετικό γαλάκτωμα προσώπου, το οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε σε ένα γυάλινο μπουκαλάκι μέσα στο ψυγείο. Όποτε χρειάζεστε γαλάκτωμα, χρησιμοποιήστε το κανονικά με τη βοήθεια ενός βαμβακιού.


Αυτές ήταν μερικές μάσκες που πιστεύω καλύπτουν πολλές ανάγκες διαφόρων τύπων δέρματος που θέλουμε να φροντίσουμε. 
Θα χαρώ να δω μηνύματά σας για να μου πειτε τα αποτελέσματα που είχατε. 
Θα τα ξαναπούμε όμως σίγουρα και σε ένα επόμενο post!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να κάνω ισιωτική κερατίνη στα μαλλιά μου;

Καταπολεμήστε την κατακράτηση υγρών και μειώστε το βάρος σας

Η Καλλυντική Φροντίδα Απαραίτητη στη Γυναίκα!