Τελικά υπάρχει ανδρική κυτταρίτιδα?


Κι όμως ναι. Το «απωθημένο» της κάθε γυναίκας έχει αποδειχθεί ότι τελικά δεν είναι μόνο…γυναικεία υπόθεση.

Η κυτταρίτιδα είναι γεγονός, εμμονή και εφιάλτης για κάθε γυναίκα, σχεδόν. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι και οι άντρες δε μπορεί να έχουν κυτταρίτιδα, απλά η βασική διαφορά είναι ότι η δική τους βρίσκεται σε διαφορετικά σημεία. Συνήθως μάλιστα, η αντρική κυτταρίτιδα συσσωρεύεται στην κοιλιακή χώρα και τον λαιμό.
Μία ακόμη διαφορά στην κυτταρίτιδα μεταξύ αντρών και γυναικών είναι ότι η πρώτη δεν είναι τόσο συχνή, επειδή οι άντρες έχουν παχύτερο δέρμα, άρα είναι πιο δύσκολο να φαίνεται η αντιαισθητική αυτή όψη του πορτοκαλιού.
Επίσης, το λίπος στο αντρικό δέρμα αποθηκεύεται κάτω από το δέρμα και διανέμεται σε διαφορετικές περιοχές του σώματος, ενώ σε μια γυναίκα, συνήθως η συσσώρευση είναι σε συγκεκριμένα μέρη, όπως οι γλουτοί.
Σε γενικές γραμμές πάντως, ο λόγος που εμφανίζεται η κυτταρίτιδα είναι εξαιτίας των λιποκυττάρων κάτω από το δέρμα, που αλλάζουν σχήμα. Το λίπος συμπιέζεται και έτσι είναι ορατό ως τα γνωστά «λακκάκια», που σχηματίζονται.

Τέλος, η κυτταρίτιδα δεν είναι «προνόμιο» των υπέρβαρων ανθρώπων. Αντίθετα, η εμφάνισή της εξαρτάται από παράγοντες όπως οι ορμόνες, η κακή κυκλοφορία του αίματος, το κάπνισμα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η ανθυγιεινή διατροφή, ακόμη και η κληρονομικότητα.

Οπότε κορίτσια όλα όσα μας λένε είναι απλά δικαιολογίες ......ενημερώστε τους πως ψάξαμε και μάθαμε πως ΚΙ ΌΜΩΣ έχουν κυτταρίτιδα!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να κάνω ισιωτική κερατίνη στα μαλλιά μου;

Καταπολεμήστε την κατακράτηση υγρών και μειώστε το βάρος σας

Η Καλλυντική Φροντίδα Απαραίτητη στη Γυναίκα!