Μάσκα προσώπου για να έχεις σταθερά κλειστούς πόρους στο δέρμα σου.

Σήμερα είναι η γιορτή της ΜΗΤΈΡΑΣ και πριν ξεκινήσω με το θέμα μας θα ήθελα να ευχηθώ σε όλες τις μανούλες του κόσμου ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ!
 

Λοιπόν κορίτσια, τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη μάσκα είναι : 
  • 1 κουταλιά  χυμό αγγουριού
  • Μερικές σταγόνες λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι πράσινο άργιλο
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας και είμαστε έτοιμοι να την εφαρμόσουμε: 

Την μάσκα αυτήν την εφαρμόζουμε είτε απόγευμα είτε βράδυ έτσι ώστε να μεσολαβήσουν αρκετές ώρες μέχρι το πρωί..
Το λεμόνι που περιέχει η μάσκα είναι φωτοτοξικό κι ενώ όταν το απλώνεις στο πρόσωπο σου το απόγευμα ή το βράδυ κάνει λεύκανση,αν την εφαρμόσεις λίγο πριν την έκθεση σου στον ήλιο,θα σου κάνει λεκέδες (όπως και κάθε προϊόν λεύκανσης) .. Την επόμενη ημέρα μην παραλείψεις να απλώσεις στο δέρμα σου το αντηλιακό σου!!! Πολύ σημαντικό κομμάτι αυτό κορίτσια μην το αγνοείτε!!! 

Ο τρόπος εφαρμογής είναι εύκολος και είναι ο εξής: 

Απλώνουμε την μάσκα και την αφήνουμε να δράσει από 10 έως 20 λεπτά!
Μια φορά την εβδομάδα είναι υπεραρκετή για να δεις ένα πρόσωπο φωτεινό,καθαρό και με κλειστούς πόρους! 



Ιδιότητες υλικών:
Αγγούρι: O χυμός του αγγουριού είναι ευεργετικός για την επιδερμίδα, με πολλές -τονωτικές, αντιοξειδωτικές, μαλακτικές και ενυδατικές- ιδιότητες, χάρη στο συνδυασμό βιταμινών C και B1, ιχνοστοιχείων, σακχάρων και καροτενίων που περιέχει.

Λεμόνι: Ο χυμός περιέχει 6% κιτρικό οξύ, το οποίο καθιστά ξινή γεύση του. Περιέχουν βιταμίνη C, ασβέστιο, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Β5, βιταμίνη Β3, βιταμίνη Β1 και Β2, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ψευδάργυρο, καθώς και σάκχαρα, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, λίπος και πρωτεΐνη.


Άργιλος:  
  • Ο άργιλος έχει την ιδιότητα να συγκρατεί τη θερμότητα με αποτέλεσμα να προκαλείται υπεραιμία, οπότε τονώνει την κυκλοφορία του αίματος. 
  • Καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα, αποτοξινώνει, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, την περιττή λιπαρότητα, τις πανάδες, τα μαύρα στίγματα και μειώνει τις ρυτίδες.
  • Ξεκουράζει και τονώνει την επιδερμίδα. Είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους επιδερμίδας, αλλά ιδανική για το λιπαρό και το μικτό δέρμα, αποτελεσματική σε περιπτώσεις με τάση ακμής.
  • Έχει αιμοστατική, αντισηπτική δράση και καταπραϋντικές ιδιότητες , όπως και την ικανότητα να βοηθάει σημαντικά στην ανάπλαση των κυττάρων, βοηθώντας στην επούλωση των πληγών και στην μη εμφάνιση ουλών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να κάνω ισιωτική κερατίνη στα μαλλιά μου;

Καταπολεμήστε την κατακράτηση υγρών και μειώστε το βάρος σας

Η Καλλυντική Φροντίδα Απαραίτητη στη Γυναίκα!