Η γυμναστική νικά την κατάθλιψη!

Αγαπητοί μου αναγνώστες,σήμερα θα σας μιλήσω για ένα φλέγον θέμα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι σήμερα!Οι περισσότεροι φαντάζονται ότι η άσκηση βελτιώνει τη ψυχολογία μόνο θεωρητικά. Στην πραγματικότητα οι αλλαγές που έρχονται μέσα από τη κίνηση είναι καθαρά βιοχημικές. Ως γνωστόν η σεροτονίνη είναι η ορμόνη που ελέγχει τη διάθεση. Όταν τα επίπεδα της σεροτονίνης είναι ψηλά η διάθεση σου είναι καλή. Όταν δεν κυλά αρκετή σεροτονίνη μέσα στον εγκέφαλο νοιώθεις κατάθλιψη. Έχει βρεθεί πειραματικά ότι η άσκηση αυξάνει τη παραγωγή της συγκεκριμένης ουσίας σημαντικά. Τα οφέλη είναι πολύ μεγαλύτερα από οποιαδήποτε φαρμακευτική, αντικαταθλιπτική αγωγή ή οποιοδήποτε άλλο συμπλήρωμα διατροφής. Και επειδή τα αποτελέσματα της άσκησης μπορούν να διαρκέσουν για ημέρες, η άσκηση μπορεί να είναι ένας απόλυτα φυσικός και ασφαλής τρόπος για να βελτιώσει κανείς τη διάθεση του ή να ανακουφιστεί από την κατάθλιψη αν τα πράγματα είναι πιο σοβαρά. Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι η παράγωγη της ορμόνης γίνεται στο πεπτικό σύστημα και οι κακές διατροφικές συνήθειες, επίσης, επηρεάζουν σοβαρά τη παραγόμενη ποσότητα.
Ένας βασικός παράγοντας που προκαλεί την κατάθληψη σήμερα,είναι η οικονομική κρίση της χώρας μας όπου κάνει τον άνθρωπο να πιέζεται στην καθημερινότητα του και να στρεσάρει τον οργανισμό του! Μέσα από το άγχος,το στρες,την πίεση του καθημερινού "αγώνα" που δίνουμε πολλοί από εμάς δεν αντέχουμε και σε συνδιασμό με μια κακή είδηση ή συνεχόμενες δυσκολίες,μας κάνουν να νοσήσουμε την κατάθληψη.
Η λύση που μπορεί να μας προσφέρει το "άδειο" πορτοφόλι μας είναι η γυμναστική! Τι εννοώ; Θα σας πω αμέσως!
  1. Μια πολύ ωραία ιδέα θα ήταν να πάρεις έναν φίλο ή φίλη ή ακόμα και τον σύντροφο σου και να πας να περπατήσεις.Σίγουρα θα βρείτε κι ένα ωραίο θέμα να συζητήσετε και τα χιλιόμετρα θα φανούν λίγα!
  2. Υπάρχουν πολλά δημόσια γυμναστήρια επίσης σε πολλές περιοχές,που σου επιτρέπουν να γυμναστείς χωρίς να πρέπει να πληρώσεις για να χρησιμοποιήσεις τα όργανα που προσφέρει ο Δήμος. 
  3. Έχεις σκεφτεί να πας σε έναν προορισμό ο οποίος στο τέλος της διαδρομής έχει ένα αναψυκτήριο; Για παράδειγμα στον Υμηττό υπάρχει ένα υπέροχο μαγαζί που λέγεται Καλοπούλα. "Μα καλά..Θα ανέβω ένα βουνό;"σκέφτεσαι τώρα..Ναι! Θα πάρεις την παρέα σου και θα ανέβεις το υπέροχο μονοπάτι του,θα δεις την καταπληκτική του διαδρομή,θα συναντήσεις ωραία χρώματα κι αν φτάσεις στον προορισμό σου θα απολαύσεις ένα δροσερό αναψυκτικό και μία απέραντη γαλήνη! 
                     
Παιδιά το έχω κάνει τόσες φορές το 3ο που αναφέρω,που πραγματικά αξίζει πολύ την κούραση! Όσο για το 1o που αναφέρω για να σας δώσω δύναμη θα σας πω πως πριν λίγες ημέρες περπάτησα 7χμ μόνη μου και στο τέλος της διαδρομής ένιωθα υπέροχα! Σταμάτησα σε ένα περίπτερο πήρα ένα τσάι δροσερό και χαλάρωσα! Ακόμη κι αν δεν έχεις παρέα να πας κάπου περπατώντας κάνε το μόνος/η σου!
Η γυμναστική δεν κοστίζει!
Ακούω πολλούς ανθρώπους να χρησιμοποιούν την κακή οικονομική συγκυρία ως δικαιολογία για την αποχή από τις προπονήσεις. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό. Η γυμναστική μπορεί να γίνει οπουδήποτε και με κάθε μέσο. Αλώστε, μια από τις σπουδαιότερες ασκήσεις είναι το περπάτημα στο δρόμο. Η αερόβια προπόνηση δεν θέλει ούτε ακριβό διάδρομο, ούτε πισίνα, ούτε κωπηλατικό σκάφος. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα μέρος για να τρέξεις, μια διαδρομή για να κάνεις ποδήλατο, μια παραλία για να κολυμπήσεις. Όσο αφορά την αναερόβια άσκηση και ειδικά την άσκηση με αντιστάσεις (βάρη) τα δεδομένα τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει τελείως. Τα περισσότερα γυμναστήρια χρεώνουν την ετήσια συνδρομή με λιγότερο από ένα ευρώ την ημέρα, ενώ ακόμη και στη πιο φθηνή καφετέρια της Αθήνας, ο καφές που σερβίρεται στοιχίζει τουλάχιστον 2,5 ευρώ. Μήπως το πρόβλημα μας τελικά είναι οι προτεραιότητες και όχι το κόστος; Άσχετα από αυτό όμως ο καθένας μπορεί να προτιμά να παει για καφέ και να μη δώσει τα χρήματα του στο γυμναστήριο οπότε οι λύσεις είναι όπως σας προείπα πολλές!
Νικήστε τη μελαγχολία με τζογκινγκ
Δεν έχετε διάθεση να κάνετε τίποτα, νιώθετε αδυναμία, δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε, η απαισιοδοξία σάς έχει κυριεύσει. Αντίδοτο στη μελαγχολία θεωρείται το γρήγορο περπάτημα. Τριάντα λεπτά την ημέρα θα σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα. Μάλιστα, οι ειδικοί τονίζουν ότι είναι προτιμότερο να τρέχετε με το φως της ημέρας, το οποίο αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης (ορμόνης που σχετίζεται με την καλή διάθεση). Όταν επιστρέψετε σπίτι, θα νιώθετε μεγαλύτερη ζωντάνια και αισιοδοξία.
Ελπίζω να σας άρεσε το άρθρο αυτό και να σας βοήθησα! Περιμένω τα μηνύματα σας.. Σας φιλώ φίλοι μου.. Και να θυμάστε πως όταν θέλουμε κάτι πολύ μπορούμε να το καταφέρουμε αναμφισβήτητα!!!!!!!!!!!!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να κάνω ισιωτική κερατίνη στα μαλλιά μου;

Καταπολεμήστε την κατακράτηση υγρών και μειώστε το βάρος σας

Η Καλλυντική Φροντίδα Απαραίτητη στη Γυναίκα!