Μάσκες μάσκες μασκες...Ν°2

Τι θα λέγατε για λίγες ακόμα μάσκες  προσώπου; Πάμε να δούμε λίγες ακόμα ενδιαφέρουσες συμβουλές που θα βοηθήσουν τις ανάγκες του προσώπου μας.

1.Σπιτική μάσκα που λευκαίνει τις ουλές και διώχνει τα σημάδια της ακμής:

Χρησιμοποιώντας την φυσική αυτή μάσκα μπορείτε να διώξετε τα σημάδια της ακμής και να πετύχετε λεύκανση στις ουλές.Κάντε καθημερινά μια μάσκα με μέλι, χυμό λεμονιού, γιαούρτι και νιφάδες βρώμης. Απλά αναμείξτε τα υλικά και εφαρμόστε το μείγμα για 5-10 λεπτά. Αυτό θα επιταχύνει την διαδικασία επούλωσης, θα φωτίσει την επιδερμίδα και θα προλάβει τα σημάδια.Αξίζει να σημειωθεί πως οι ουλές μπορούν να θεραπευτούν με την απλή εφαρμογή μελιού στο δέρμα καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας. Κάντε αυτή την απλή μάσκα μέχρι να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

2.Φυσική μάσκα προσώπου για βελούδινη επιδερμίδα:
Η φυσική αυτή μάσκα περιέχει βιταμίνες (ειδικά βιταμίνη Α), μέσης αλυσίδας λιπαρά οξέα σε ελεύθερη μορφή, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και σάκχαρα, γι’ αυτό προσφέρει έξτρα ενυδάτωση.Για να την φτιάξετε αναμείξτε 1 γραμμάριο μαγειρική σόδα και 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος μέχρι να δημιουργήσετε μια κρεμώδη υφή που θυμίζει αφρό ξυρίσματος. Έπειτα, προσθέστε 1 κουτάλια της σούπας μέλι και ανακατέψτε ξανά για να το ομογενοποιήσετε στο μείγμα. Τέλος, εφαρμόστε το στο πρόσωπο και το λαιμό σας και αφήστε το να σταθεί για 20 λεπτά. Ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό και απολαύστε την βελούδινη επιδερμίδα σας.

 3.Αντιγηραντική μάσκα μπανάνας:
Η μπανάνα που αποτελεί το βασικό συστατικό της μάσκας αυτής περιέχει κάλιο, μαγνήσιο και βιταμίνες C, A, B6, B12. Αν λοιπόν αναμείξετε 1/2 πολτοποιημένη μπανάνα με 1 κουταλιά της σούπας μέλι και 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι και ζεστάνετε ελαφρώς αυτό το μείγμα ώστε να είναι χλιαρό, μπορείτε να έχετε μια από τις πιο θαυματουργές αντιγηραντικές μάσκες για τέλεια επιδερμίδα. Απλώστε τη στο πρόσωπο σας και αφήστε τη να δράσει για 20 – 30 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό και σκουπίστε το πρόσωπο σας με μια καθαρή πετσέτα.
4.Φυσική μάσκα αντιγήρανσης με μέλι και αβοκάντο:
Κάντε το πρόσωπο σας όμορφο, νεανικό και σφριγηλό χρησιμοποιώντας μια απλή μάσκα.
Αναμείξτε 1/2 κουταλιά του γλυκού ελαφριά λιωμένο πρόβειο βούτυρο, σουρωμένο το χυμό από μισό πορτοκάλι, 1 κουταλιά του γλυκού πουρέ αβοκάντο, 1 κουταλιά του γλυκού κρέμα γάλακτος και 2 κουταλιές του γλυκού μέλι μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή κρέμα. Στη συνέχεια, απλώστε τη σε καθαρό πρόσωπο και αφήστε τη να σταθεί για 15 λεπτά. Ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό και βάλτε την ενυδατική σας.
Η συγκεκριμένη μάσκα έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες χάρη στα συστατικά της. Το μέλι κάνει το δέρμα φωτεινό και λαμπερό, προσφέροντας του παράλληλα, χάρη στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β και τη βιταμίνη C που περιέχει, σημαντική αντιοξειδωτική προστασία από τη δράση των ελεύθερων ριζών. Το πρόβειο γάλα που διαθέτει το βούτυρο είναι πλούσιο σε λιπίδια, βιταμίνες, πρωτεΐνες και μέταλλα, ενυδατώνοντας έτσι την ώριμη και ξηρή επιδερμίδα. Τέλος, το αβοκάντο περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Ε και ενισχύει το κολλαγόνο της επιδερμίδας, απαλύνοντας τις ρυτίδες, τα σκασίματα και την ξηρότητα. Επίσης, περιέχει στερόλες και απομακρύνει τις καφέ κηλίδες του δέρματος.
5.Για να αποφύγετε το ξεφλούδισμα της επιδερμίδας:Δημιουργήστε ένα απλό scrub προσώπου με 1 κουταλιά της σούπας μέλι και 1 κουταλιά της σούπας νιφάδες βρώμης. Κάντε μασάζ με το μείγμα και στη συνέχεια ξεπλύντε το με άφθονο νερό και τέλος εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα.

6.Υγιές και όμορφο πρόσωπο με αποτοξίνωση:
Προετοιμάστε το πρόσωπο σας για την μάσκα αποτοξίνωσης κάνοντας μια κομπρέσα. Τι σημαίνει αυτό; Βάλτε σε ένα μπολ ζεστό νερό και ρίξτε μέσα μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου εσπεριδοειδών. Έπειτα πάρτε μια καθαρή πετσέτα και βουτήξτε τη μέσα στο μείγμα με το νερό. Μετά βγάλτε τη, στύψτε τη πολύ καλά και όπως είστε ξαπλωμένη, απλώστε τη στο πρόσωπο σας. Αφήστε τη να δράσει για 10 λεπτά. Στη συνέχεια παραμείνετε ξαπλωμένη, απλώστε στο πρόσωπο σας μερικές κουταλιές μέλι και βάλτε από πάνω φέτες αγγουριού. Τέλος, τοποθετήστε πάνω από το αγγούρι μια ζεστή και υγρή πετσέτα. Αυτή η κίνηση θα κάνει το μέλι να δράσει, προσφέροντας τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του. Έτσι, θα μειώσετε τον ερεθισμό και την ερυθρότητα του δέρματος, ενώ παράλληλα τα αγγούρια θα απομακρύνουν το πρήξιμο.


Αυτά λοιπόν για σήμερα αγαπημένοι μου αναγνώστες.. Εύχομαι να σας βοήθησαν οι συμβουλές μου και να τις βρήκατε χρήσιμες.. Θα τα πούμε σύντομα σε ένα επόμενο post.😀

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να κάνω ισιωτική κερατίνη στα μαλλιά μου;

Καταπολεμήστε την κατακράτηση υγρών και μειώστε το βάρος σας

Η Καλλυντική Φροντίδα Απαραίτητη στη Γυναίκα!